Fälla träd i Alingsås

      Kommentarer inaktiverade för Fälla träd i Alingsås

Sedan jag var liten har jag velat bli skogshuggare och arbeta i skogen. Jag tror att det har mycket med min pappa och farfar att göra, då farfar hade ett stort skogsbruk och alltid var i skogen när vi kom och hälsade på. Min pappa gick samma väg och tog över skogsbruket och har alltid kört skogsmaskiner och sågat träd. Det ligger nog i blodet i min släkt på pappas sida. Själv höll jag första gången i motorsåg när jag var 4 år, fast det var en leksak så klart. Till helgen ska jag fälla träd i Alingsås av alla ställen. Det är en kusin till mig som har några hektar skog på sin mark där han har tänkt att gallra lite.

Älskar att fälla träd

Det är väldigt konstigt hur man kan säga att man ”älskar att fälla träd” men det är verkligen så jag skulle beskriva mitt jobb som trädfällare och skogsbrukare. Det är ett rofyllt arbete där inget träd är det andra likt, det låter lite dumt för jag tror att för alla andra så ser nästan alla träd ut som just träd, likadana. För det mesta fäller jag träd med hjälp av min skogsmaskin då det är det mest effektiva sättet att gallra, men där det är sämre terräng brukar jag ta fram min motorsåg och röja loss.

Trädfällning i blodet

Att såga för hand är nästan lika kul som att såga med hjälp av maskinen. Det är en större utmaning att fälla träd med motorsåg. Du måste verkligen göra rätt för att veta åt vilket håll trädet kommer att falla, och att det faller åt det tänkta hållet är väldigt viktigt när man gallrar i täta skogar. Det kan bli riktigt jobbigt om trädet plötsligt faller över ett annat träd så du måste fälla ytterligare ett träd, det är då det kan bli riktigt farligt. Men som tur är har jag trädfällning i blodet så det blir nästan alltid rätt.