Anlita en elektriker

      Kommentarer inaktiverade för Anlita en elektriker

Du vet väl att du inte får dra egna elektriska kablar i huset? Det finns allt för många husägare som tror sig kunna dra sina egna elkablar utan att ha ett uns erfarenhet. Men även om du nu skulle ha erfarenhet så får du faktiskt inte lov att dra kablar själv. Du måste anlita en elektriker om du vill kunna få ut ersättning via ditt försäkringsbolag om en olycka skulle vara framme. Det kan gå väldigt fel med elkablar som är dragna på fel sätt och i värsta fall kan du orsaka en eldsvåda så att hela huset brinner upp, det tror jag inte att någon tycker är värt att chansa på istället för att anlita en elektriker.

Är du din egen elektriker?

Jag var och tittade på ett hus en gång för kanske 10 år sedan, jag har sett det mesta när det gäller eget dragna elkablar men det här var nog bland det värsta jag har sett. Huset var under renovering och uppenbart hade ägaren helt sonika tröttnat på sitt så kallade byggprojekt och inte slutfört något alls. Huset skulle säljas på exekutiv auktion och jag åkte dit för att kika. Det var projekt påbörjat i hela huset och det hängde lösa kablar ut från vartenda hål i väggarna. Totalt livsfarligt om du frågar mig! När jag sedan öppnade vindsluckan för att se vart han hade dragit kablarna så vågade jag knappt sticka in huvudet. Det var som ett gigantiskt ormbo av kablar på vinden, ingen kabel var märkt med vart den gick och heller ingen ritning över alla dessa kablar. Jag stängde dörren och åkte hem.

Elektriker har kunskapen

Varför tror du att det inte är tillåtet att dra elkablar själv? Lika lite som det egentligen är tillåtet att lägga mattor och tapetsera våtutrymmen utan fackman (inte enligt försäkringsbolagen)? Jo det är för att det kan gå käpprätt åt skogen om du skulle göra fel! Det är mycket som står på spel när det gäller att dra kablarna rätt för att förhindra elstötar och att huset sätts i lågor. Anlita en elektriker!!